0

Köpek Eğitimi


Köpek eğitimi 2 aylık iken başlanılabilir.Köpek eğitiminde,insanların aklına, otur,yat bekle geldiği için, eğitime daha sonra başlanılabileceğini  düşünüyor bir çok insan.Fakat 6 aylık bir döneme kadar, bu arada 6 ay çok büyük bir yanlıştır, herkesin kafasında 6 aylık iken başlanır düşüncesi vardır. Bu son 10-15 yılda insanların beynine bu şekilde yerleştiği için insanlar, köpek 6 aylık iken eğitileceğini düşünmektedir.
Köpek eğitimine başlangıcın doğrusu 2 aylık iken başlamaktır.Otur yat ve bekle komutlarını, köpeğe yiyecek ve oyuncak ile öğretilmeye kalkıldığında, köpek bunu anlamadan hissetmeden yapmış olacaktır.
Her insan kendi köpeğini kendisi eğitebilir. Fakat bunun için ya bir seminere katılmalı yada ders almaları gerekmektedir. Doğru bir eğitim sayesinde; otur,yat,bekle komutları bir kaç seansta öğretilebilecek bir eğitimdir.Bu komutlar 2 aylık köpeğede öğretilebilir, 5 yaşındaki köpeğede öğretilebilir. Buradaki sıkıntı, köpeğin eğitmene direnç göstermesidir. 5 yaşındaki köpek ile 2 aylık köpeği eğitmek arasında çok büyük fark vardır.

Yorum Gönder

 
Top